Vouchers voor ondernemen in het buitenland

Ondernemen buitenland

Vouchers voor ondernemen in het buitenland

Met de regeling Starters International Business (SIB) helpt het ministerie van Buitenlandse Zaken bedrijven die de stap willen maken naar buitenlandse markten.

Coachingsvouchers

Met een coachingsvoucher kunnen mkb-ondernemers de kosten voor een adviseur vergoed krijgen die hen adviseert over het betreden van een buitenlandse markt. De voucher heeft een waarde van € 2.400.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) werkt samen met adviseurs van verschillende organisaties. Zij nemen de uitvoering van het coachingstraject voor hun rekening. Een ondernemer kiest zelf met welke adviseur hij wil samenwerken. Samen onderzoekt u de mogelijkheden en risico’s in het buitenland. U werkt naar een concreet actieplan toe. In 3 tot 5 gesprekken komt het volgende aan bod:

  • Waar is uw onderneming goed in? Wat wilt u bereiken? Welke landen bieden kansen?
  • Hoe aantrekkelijk zijn de gekozen landen? Welk land of welke landen bieden de beste mogelijkheden?
  • Wat heeft u nodig om uw kansen in deze landen te verzilveren?

Het coachingstraject duurt ongeveer 4 maanden.

Missievouchers

Met een missievoucher kunt u deelnemen aan een uitgaande handelsmissie of een collectieve beursinzending. Een handelsmissie is een georganiseerde, meerdaagse reis met meerdere Nederlandse bedrijven naar een buitenlandse markt. Een collectieve beursinzending bestaat uit individuele stands van Nederlandse bedrijven die deelnemen aan een buitenlandse vakbeurs. Voorwaarden:

  • U heeft een mkb-bedrijf.
  • Uw export bedroeg de afgelopen 12 maanden minder dan 25% van uw omzet. Exporteerde u meer, maar wilt u nu naar een voor u nieuwe exportmarkt? Dan moet het gaan om een markt waarnaar u niet eerder exporteerde of waarnaar u slechts incidentele leveringen had (niet meer dan 3% van uw omzet in de laatste 12 maanden).
  • In totaal mag uw onderneming (of de groep waartoe uw onderneming behoort) in het huidige en de 2 voorgaande belastingjaren maximaal € 200.000 aan de-minimissteun ontvangen.

Wilt u meer informatie over deze en/of andere subsidies? Neem dan contact met ons op: 026-2600000, iedere werkdag van 09.00 tot 17.00 uur.