Tegemoetkoming schade COVID-19 (TOGS)

Hoort uw onderneming bij die sectoren die het meest zijn geraakt door de overheidsmaatregelen rond het coronavirus (COVID-19)? Lijdt u schade door de noodgedwongen sluiting, de inperking van bijeenkomsten en/of het negatieve reisadvies buitenland? Dan kunt u via de Beleidsregel tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren COVID-19 (TOGS) een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000 ontvangen.

Ondernemers zijn vrij in het doel van besteding. De regeling staat open voor een specifieke groep ondernemers. Maak alleen gebruik van de regeling als u deze echt nodig heeft.

Info in English

Voor wie?

De tegemoetkoming is voor die ondernemers waarvan de hoofd- of nevenactiviteit overeenkomt met een van de vastgestelde SBI-codes. SBI staat voor Standaard Bedrijfsindeling: de code geeft aan wat de hoofd- of nevenactiviteit van een bedrijf is. De SBI-code bestaat uit 4 of 5 cijfers. Uw bedrijf moet op 15 maart 2020 met deze hoofd- of nevenactiviteit ingeschreven staan in het Handelsregister van KVK. U kunt de SBI-code niet met terugwerkende kracht wijzigen om in aanmerking te komen voor de tegemoetkoming.

SBI-code activiteit opzoeken

Tijdens de aanvraag moet u de SBI-code van uw hoofd- of nevenactiviteit selecteren. Gebruik onze zoektool SBI-codes onderaan deze pagina, of vraag de SBI-code van uw hoofd- of nevenactiviteit op via KVK:

  • De SBI-code van uw hoofd- of nevenactiviteit staat in het Uittreksel Handelsregister van uw KVK-inschrijving.
  • Als eenmanszaak kunt u uw gegevens gratis bekijken op de website van KVK.
  • Als gebruiker van de KVK HR app krijgt u 30 gratis inzagen per jaar.

Voorwaarden

Om voor de tegemoetkoming in aanmerking te komen, moet u voldoen aan een aantal voorwaarden. Er zijn algemene voorwaarden die voor alle ondernemingen gelden en er zijn aanvullende voorwaarden voor bepaalde ondernemingen.

Aanvragen: periode en proces

U heeft 3 maanden om de tegemoetkoming aan te vragen. Dit kan vanaf vrijdag 27 maart 2020 16:30 uur tot en met vrijdag 26 juni 17:00 uur 2020. U kunt alleen online aanvragen (u kunt inloggen met eHerkenning of DigiD).

We kunnen ons voorstellen dat u graag zo snel mogelijk wilt aanvragen. Als het mogelijk is, vragen wij u uw aanvraag nog even uit te stellen. Dit om overbelasting van onze systemen te voorkomen. Zo kunnen de ondernemers waarbij de nood het hoogst is, eerst aanvragen. Maakt u zich geen zorgen dat u te laat bent. Er is voldoende budget.

Bekijk het aanvraagproces: van voorbereiden en aanvragen, tot wat er na uw aanvraag gebeurt. Bekijk ook onderstaand instructiefilmpje. Dit filmpje legt stap voor stap uit hoe u uw aanvraag bij ons indient.

alleen samen krijgen we corona onder controle

Bron: RVO